0 0
Ardei umpluți cu orez, legume și piept de pui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
750 g Ardei conservați Cât încape într-un borcan de 1,5 l
350 g Orez bob rotund
200 g Carne piept de pui 1/2 dintr-un piept de pui mediu
150 g Ceapă 2 cepe medii
120 g Morcov 2 morcovi medii
100 ml Suc de roșii L-am utilizat deasemenea din conservă făcut în casă
5 linguri Ulei de floarea soarelui
0,25 lingurițe Piper negru măcinat Ajustați după gust
2 lingurițe Sare 1 linguriță la umplutură si 1 linguriță la fiert
1 buc. Frunză de dafin
5 buc. Piper negru boabe Ajustați după gust

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ardei umpluți cu orez, legume și piept de pui

Features:
  • Pe aragaz
  • Prăjit
  • Servire fierbinte
  • 1 h 30 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Astăzi am făcut o tură prin borcanele închise și am găsit ceva bunișor, mai bine zis ceva care m-a dus cu gândul la ardei umpluți.

Rețeta de astăzi poate fi modificată/ajustată la nevoile/gusturile  fiecăruia. Eu am decis că gătesc simplu tradiționalii ardei cu orez, ceapă, morcov, piept de pui. Carnea o puteți înlocui cu ciuperci sau carne de vită, porc.

Puteți omite careva din legume, puteți să nu folosiți roșia care dă un plus de acrișor, luând în considerare căci ardeii sunt marinați cu oțet.

Desigur dacă am fi în sezonul ardeilor, n-aș evita nici un moment pentru ai folosi în stare proaspătă.  După părerea mea gusturile sunt diferite în dependență de cum sunt ardeii: conservați sau proaspeți.

 

(Visited 76 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Pregătim umplutura

Carnea se taie mărunt și se pune la rumenit în tigaia cu uleiul încins. Se adaugă o parte din sare (1/2 linguriță) și piperul negru și se lasă la rumenit la foc mediu. Se amestecă prima minută des pentru că carnea are tendința de a se îngrămădi.

Între timp se pregătesc legumele. Ceapa se taie cubulețe mici, morcovul se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari. Apoi ceapa și morcovul se adaugă la carne. Se mai adaugă încă puțină sare (1/2 linguriță).

Se lasă la foc mic cu capac până se schimbă un pic legumele la culoare, apoi se adaugă sucul de roșii (sau 2 roșii tocate).

După ce se adaugă roșia se mai lasă un minut pe foc.

2
Done

Amestecăm umplutura

Apoi se răstoarnă umplutura alături de orezul care este în prealabil spălat și se amestecă bine.

Deacum umplutura este gata pentru a fi întrebuințată.

3
Done

Umplem ardeii și-i fierbem

Ardeii se scurg de lichidul în plus, apoi fiecare ardei se umple frumos (nu chiar să crape fiindcă orezul va crește în dimensiune), apoi se aranjează în vasul în care se vor fierbe. Înainte de a așeza ardeii umpluți, la fund se pune o frunză de dafin și 5 boabe de piper negru.

Se pun la foc cu 400 ml apă și încă o linguriță de sare după care se amestecă și se toarnă atent peste ardei(fără a împrăștia orezul prin vas). Am pus apă simplă deoarece am adăugat suc de roșii în umplutură, deasemenea ardeii au gust acrișor. Dacă foloseam ardei proaspeți puneam 300 g apă și 100 g suc de roșii. Ardeii sunt acoperiți cu apă până mai sus de jumătate.

Se pun la foc tare până dau primul clocot, după aceea se dau la foc încet cu capac deasupra pe aproximativ 50-60 minute. Între timp se mai verifică cât de repede fierbe orezul, totuși mai depinde și de soi.

4
Done

Servim

Oh, cât de lungă e așteptarea când toată casa e plină de mireasmă....

După ce s-a stins focul se mai lasă pe 5 minute să se odihnească, mai întâi pentru faptul că asta ajută ca să nu se desfacă ardeii când îi servim.

Se servesc fierbinți cu sau fără smântână.
Poftă mare!

Diana Pogor

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Salata de dovlecei la grill si usturoi ardei umpluți cu orez, legume și piept de pui Ardei umpluți cu orez, legume și piept de pui Salata de dovlecei la grill si usturoi 9
previous
Salată de dovlecei la grill cu usturoi
ardei umpluți cu orez, legume și piept de pui Ardei umpluți cu orez, legume și piept de pui 3efa9ab7 0db5 4220 a6f8 2d4ea0f8fb72 2
next
Apple pie (plăcintă americană)
Salata de dovlecei la grill si usturoi ardei umpluți cu orez, legume și piept de pui Ardei umpluți cu orez, legume și piept de pui Salata de dovlecei la grill si usturoi 9
previous
Salată de dovlecei la grill cu usturoi
ardei umpluți cu orez, legume și piept de pui Ardei umpluți cu orez, legume și piept de pui 3efa9ab7 0db5 4220 a6f8 2d4ea0f8fb72 2
next
Apple pie (plăcintă americană)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.